lunes, 4 de marzo de 2013

10 KILÒMETRES LA PINEDA. 24/02/2013

El dia 24 de Febrer tocava posar-se el pitrall i còrrer aprop de casa, els 10 km de La Pineda. Havia estat una setmana de molt fred, i diumenge la climatologia no va donar treva. Tocaria còrrer amb alguna capa més que l´habitual samarreta de tirants del club.
Bon ambient a la sortida, uns 500 runners en una cursa organitzada pels amics de Bikila. És tracta d´una cursa de dos voltes de 5 kilómetres. A la vegada es disputava la cursa de 5 kilòmetres. Amb aquest fred Marcel i jo fem un bon escalfament.
 Sortida al Passeig de La Pineda, molt ràpida com sempre. El favorit Benito Ojeda (2 vegades Campió d´Espanya de marató) posa un ritme molt alt, i només el segueixen Jose Manuel Vieito, un triatleta gallec, i els coneguts Edu Queralt i Mohssen El Haddad.

Marcel i jo tenim clar que aquell no és el nostre ritme i ens adonem que ens tocarà fer tota la cursa a distància d´ells i en solitari.
La primera volta encara amb els corredors capdavanters de la cursa de 5 kilòmetres fent una mica de companya.
Es tracta d´un circuit molt ràpid, amb llargues rectes, però ens vam trobar amb un vent molt fort de cara a la recta més llarga i el ritme aqui baixava notablement.
Vaig passar el 5000 en 17.08, com tenia pensat i bastant sencer de forçes. Just per darrera meu passava Marcel, en 17:30.
La segona volta es va fer més dura. El fet de còrrer en solitari i sense possibilitat de  millorar la posició general fa que baixi el rendiment.
La majoria de kilòmetres sortien sobre 3:25, però el tram de vent es va fer notar.
Marcel va fer una gran cursa, i el vaig portar gairebé tota la cursa a menys de 15 segons.
Al tram final Benito Ojeda va treurela qualitat i va portar-se la cursa amb un temps de 32.42, seguit de Jose Manuel Vieito amb 32:47.
Els del C.A. Francoli vam acabar bastant satisfets de la cursa.
Jo 5º amb 34.53 i Marcel 6º amb 35:32. Pel club també va competir David Martinez, amb un temps de 40:11.