domingo, 9 de diciembre de 2012

XXIV Cross Ciutat de Valls. 2/12/2012


Després de una llarga temporada sense cap cursa i entrenant de forma una mica anàrquica, tornava a posar-me un pitrall i la samarreta del club.

Amb un parell de kilos extra, peró de moment no cal fer comanda extraordinària per una talla L.
I per primera vegada competint en un cross. Ja tocava.
36 anys i  veterà (encara que amb aparença de 25 anys), però preferia fer el cross llarg entre promeses, seniors i alguns veterans amb benzina de 20 anys.

Matí fred amb molt vent, que molestava bastant en un tram del circuit. Bon escalfament amb dos capos, Jordi Garcia i Sergi Hidalgo, que em van explicar secrets sobre els cross i d´aquell circuit.

 Circuit de terra en bon estat, al qual s´havien de donar 6 voltes.  Primer tram picant en pujada, un parell de bones rectes, gir a la dreta de 180 graus amb toll per esquivar i part final en lleuger descens. En total gairebé 9 kilòmetres.
Per al futur haurem de millorar la telemetria, ja que no vaig comprovar que eren 6 voltes fins que acabava la cinquena. Empanao rules!!

 
Sortida a ritme de por, millor no entrar en fanfarronades. Als 400 metres ja veig que els del davant són d´un altre nivell. Ja ho sabia, però el ritme que portaven de sortida, van aclarir dubtes.




Marxen Jordi Garcia, Roger Jardi, Xavi Queral, Eduard Queralt, Sergi Hidalgo i un parell més. Per darrera d´aquests es forma un altre grup de cinc atletes. Encara que a un ritme de 3.25, la sortida és molt ràpida. Jo marxo una mica per darrera amb un corredor de l´Igualada. El cross és llarg i s´enganxa a les cames.

Passada la primera volta, el d´Igualada afluixa i jo vaig amb força.
En algún tram puc gaudir amb el frec a frec que porten Jordi Garcia i Xavi Queral.  Sergi Hidalgo ha tingut una caiguda al revolt amb fang i ha d´abandonar. Segons em va dir al dia següent cop a la cadera i genoll rascat, es recuperarà aviat.

Les voltes van passant, porto ritme constant i vaig passant corredors que havien sortit massa optimistes. El circuit no és tècnic, no cal treure el #modokilian  jejeje

Ja no hi ha grupets, el cross ha posat a cadascún on li toca, i no et pots amagar en un grup. El final és una lluita contra tú mateix i el vent de cara.

Entrem a la darrera volta i passo a un altre atleta d´Igualada. Intento deixar-lo amb canvis de ritme, pero no hi ha manera, el tio es dur de pelar. Tinc confiança en el sprint final, i vaja, llavors aprofita i m´ensenya les soles enfangades. Necessitem sèries curtes amb urgència!!

Final en 8ª posició, a un ritme de 3:34/km  i arribant més sencer del que pensava. Tornaré a fer algún cross, segur.
La victòria al sprint per Xavi Queral (que venia de fer 1:09 a la mitja de Tarragona) amb el crack Jordi Garcia segon.


                                                     Amb Jordi Garcia (2º), gran atleta i amic 

Després del cross, va arribar el millor. Pasta party per recuperar a casa del Jordi Garcia i xerrada en familia. El seu mono de peluix, gràcies a Unai i Clara, va patir més que jo durant la cursa.

I agraïr especialment als companys del club i sobretot amics, que us heu preocupat i animat durant la última temporada fotuda que he passat. Així com el Raúl Gómez, Sergi Hidalgo, Robert Tarragó, Victor Gonzalez, Ferran de Torres i molts més d´aquesta gran familia.  Sou grans!!

                                                                                                         By Peio

 

 

 

4 comentarios:

  1. Bienvenido de nuevo abuelo!!! Poco a poco cogiendo confianza y espero que estés a mi lado mamo a mano en una carrera pronto !!

    Por cierto, los dos kilos de mas no los habrás cogido en las piernas, no?? Se te ve un cuadriceps brutal!! :)

    Un abrazo

    ResponderEliminar
  2. Hola Peio!! No habia leido al cronica, que risa!!! Es mas divertido leerla que correr!!!
    No puedo añadir nada, solo corrobar que lo mejor de todo fue correr juntos y COMO SIEMPRE, el post carrera con tu fantastica familia!! Un placer que espero repitamos mas a menudo...

    PD: Que sepas que el MONO esta iendo a terapia de grupo por una extraña fobia a niños llamados UNAI i CLARA.... no entiendo porque..jejejeje!!

    Un abrazo enorme.

    Jordi.

    ResponderEliminar
  3. Hola de nuevo!!

    Que garrulillo y quina vergonya he escrito IENDO, que huevos!!!!! YENDO YENDO YENDO YENDO YENDOOOOOOO!!!!

    Lo siento.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. jaja Tranqui Jordi, esto es un blog de runners, esas cosas se perdonan!! Ya montaremos otra post-carrera, pero esa vez no te cortes con la pasta y llena reservas.El mono invitado también que se lo ganó. Un abrazo.

      Eliminar