viernes, 30 de marzo de 2012

4ª CURSA DEL CALÇOT. VALLS. 25/3/2012

Diumenge 25 de març. Després de 3 mesos sense curses, tornava a posar-me la samarreta del club.
Marcel, Oscar (que debutava amb el club) i jo feiem la cursa del Calçot, d´uns 10,5 km aproximadament. A la mateixa vegada es fa la Mitja Marató de Valls. Pocs corredors a la sortida, la data coincidia amb una de les proves grans del calendari nacional, la Zurich Marató Barcelona. Allà estava Àlex competint i el presi recolzant, o sigui que seria un dia de telèfons mòbils i de SMS.

Sortida conjunta de la mitja i la cursa curta, i curiosament els més ràpids i agosarats són els que encapçalen la sortida, a ritme de por.
Els primers metres són en pujada, jo ja havia decidit sortir fort i el més endavant possible. Sabia que tocaria patir els últims dos kilòmetres, el meu estat de forma en cursa era una incògnita.
Marcel i Òscar van sortir més conservadors, per tal d´intentar fer la segona part de la cursa amb més punch.
Al kilòmetre 1 ja havien marxat dos atletes, Alexandre Tàssies (C.E. Linyola) i Jaume Farré. Jo anava en un segon grup amb tres atletes més, a poca distància.



Al kilòmetre 3, Xavier Serra del Cerdanyola (1:13 a la mitja de Barcelona) va saltar del grup per caçar el grup davanter. Jo marxo amb ell una estona, però porta un ritme molt alt. Dubto si continuar acompanyant-lo, encara quedava molta cursa. Per precaució, aixeco el peu, encara que llavors quedo en terra de ningú. Ell va aconseguir enganxar al grup, i finalment va ser el guanyador de la cursa.

El kilòmetre 5 és a Alió després d´una pujada, i arribo sencer en 17:10 aproximadament. Els tres primers estàn a la vista, però veig difícil contactar amb ells. Gir de 180 graus i camí de tornada.
Em creuo amb Oscar, que va amb Fernando Flores i Marcel una mica més endarrerit, a qui se li va fer la cursa bastant dura. La temporada que porta és monumental, i algun dia les cames han de flaquejar.



Últims kilòmetre  aixó ja está fet, i com pensava, es fan molt durs. Per darrera meu, Jaume Jové (FACVAC) ve com una piconadora. Passo el 10 en 34:42 o així, molt bé pel perfil d´aquesta cursa.
El porto lluny, però accelero o m´enganxa.
Aixó fa que vagi apropant-me al tercer, Jaume Farré, que anava ja bastant travat......uff no sé quan va fer Jové l´últim kilòmetre, però vaig arribant esprintant amb l´ànima i estirant gambada a tope.
Temps final 36:29 i 4º classicat.
Oscar 10º amb 38:46, i sense fer sèries però sobrat de qualitat.
Marcel 12º amb 39:24, agafant ritme de creuer per la cursa de Bombers.


Semblava que haviem guanyat per equips, i així van informar per megafonia. Després fent un "yo me lo guiso yo me lo como que es mi carrera" van donar la victòria al FACVAC, ja que el sisè de la general que no sortia inscrit, era FACVAC.......Una anècdota més.
Nota negativa, l´espera per pujar a recollir els trofeus, que es va fer eternaaaaaaaaaaaaaaa.




                                                                                                 By Peio

No hay comentarios:

Publicar un comentario